Tabo Goudswaard intendant van The Art of Impact

Tabo Goudswaard is aangesteld als intendant bij The Art of Impact, het nieuwe stimulerings- en onderzoeksprogramma voor kunstprojecten met maatschappelijke impact van het ministerie van OCW en de zes landelijke publieke cultuurfondsen.

Goudswaard is kunstenaar/social designer en vormt met vier consultants de kern van de afdeling van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde waar kunstenaars en adviseurs samenwerken voor een zo groot mogelijke impact op maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast is hij initiatiefnemer en projectleider van SOCIALDESIGNFORWICKEDPROBLEMS, een publiek onderzoek naar de inzet van sociaal ontwerp voor ‘taaie’ problemen.

Goudswaard wordt als intendant verantwoordelijk voor de selectie en begeleiding van bestaande kunstprojecten die met ondersteuning van The Art of Impact in staat worden gesteld hun activiteiten te verdiepen, verbreden en beter zichtbaar te maken. Het gaat daarbij om kunstprojecten die een duidelijke impact hebben op een maatschappelijk thema of vraagstuk. Goudswaard werkt samen met programmadirecteur Michiel Munneke en secretaris Floris Lieshout.

Voor The Art of Impact hielp ik de werkgroep van de zes fondsen met de eindredactie van hun plan voordat ze dit ter beoordeling voorlegden aan het ministerie van OCW.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s