Intussen bij de Raad voor Cultuur…

Een kleine toelichting is op zijn plek, want er gebeurt hier niet meer zoveel. Dat komt zo: na bijna twintig jaar bijna non-stop als freelancer te hebben gewerkt (met heel veel plezier en overtuiging) werk ik sinds eind 2015 vooral bij de Raad voor Cultuur, waar een eerste freelance opdracht uitmondde in een tweede freelance opdracht, een tweede in een derde, en een derde in een heuse aanstelling. Inmiddels werk ik bij de raad als senior beleidsadviseur podiumkunsten (vooral muziek en muziektheater).

Binnenkort verschijnt het sectoradvies Muziek waaraan ik met collega’s en een stevige commissie van muziekprofessionals het afgelopen jaar heb gewerkt. Begin 2018 staan sectoradviezen Muziektheater en Dans op de rol. Deze adviezen gaan een van de bouwstenen vormen voor het cultuurbeleid van het ministerie van OCW vanaf 2021.

Ik vind het een groot plezier om samen met mensen uit het veld (van orkestdirecteuren tot liedjesschrijvers, van operazangers tot balletmeesters) na te denken over hoe elk van deze kunstvormen het beste met beleid kan worden ondersteund. Tegelijk gaat er ook heel veel tijd en denkkracht in zitten, en laat het me vaak ook niet onbewogen om te zien met hoeveel geestdrift er in deze velden wordt gewerkt, en vaak tegen de keer in.

Het betekent dat er weinig tijd en energie overblijft om daarnaast andere opdrachten aan te nemen. Wat betekent dat voor MoreTXT? Welnu: voor mooie, echt uitdagende redactie- of adviesopdrachten waarvoor relatief veel tijd beschikbaar is blijf ik mondjesmaat beschikbaar, neem daarvoor gerust contact met me op. Maar verder richt ik me (in elk geval tot de zomer van 2018) hoofdzakelijk op mijn adviesbaan.

Ben je geïnteresseerd in het sectoradvies Muziek dat tussen half en eind november wordt gepresenteerd? Laat dan een berichtje achter of kijk op onze website.

En mocht je je afvragen hoe het een ras-zzp’er bevalt om forenzend door het leven te gaan en tussen de middag een uitje te maken naar de bedrijfskantine, be my guest en kom op de koffie in Den Haag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s